Jean-Noёl Reimeringer

vezérigazgató (2016-ig)

Budapesti Erőmű Zrt.

Meglepő, hogy Magyarországon milyen alacsony az élethosszig tartó tanulásban részt vevők aránya. Ebben munkáltatóként is felelősségünk van. A képzésre/fejlesztésre fordított idő természetesen jelent kiesést, ám közben rengeteg tényszerű vagy egyszerűen csak érezhető előnye van. Kiemelten kezeljük ezért a vezetőképzést és a munkatársak fejlődését célzó programunkat.

Vezetői és tehetséggondozó tréningek

Iparág: Energia

Teljesítés éve: 2016

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

Az élethosszig tartó tanulás és a felnőtt képzésben való részvétel ösztönzése, a gyorsan változó környezethez való alkalmazkodás és rugalmasság készségeinek, valamint a vezetői készségek fejlesztése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A program célja a munkatársak naprakész szakmai tudásának és a mindennapi munkához való alkalmazkodási képességüknek a fejlesztése. A Budapesti Erőmű Zrt. ennek érdekében három célcsoportra vonatkozóan indított tréninget: karrierprogram a fiatal és tehetséges munkatársak számára, vezetőképzés a meglévő vezetők részére, valamint szakértői képzés azok számára, akik kulcsmunkaköröket, de nem vezetői pozíciókat töltenek be. A megvalósítás általában a kezdetektől fél évet vesz igénybe, amibe bele tartozik a pályázás és kiválasztás, a tréning maga pedig 1-1,5 év.

Mi az üzleti kapcsolódás?

A tréningeknek elsősorban emberi oldalon jelentkeznek az előnyei a Budapesti Erőmű Zrt. számára. Míg az üzleti hatások kevésbé mérhetőek, addig pl. a munkatársaknak jobb tárgyalóképessége fejlődik ki, vagy hatékonyabb lesz a kommunikációja, mindezek egy fontos üzleti tárgyaláson komoly hasznot hozhatnak. Továbbá garantálja a munkatársak elkötelezettségét és szakmai tudását.

Eredmények és hatás

Az elkötelezettség, szakképzettség, elfogadás, hosszú távú gondolkodás, szemléletváltásra való képesség, együttműködés, csapatmunka és a látókör szélesedésének egyértelmű fejlődése tapasztalható a tréningeknek köszönhetően. A programban részt vevő munkatársak lojálisabbá válnak, és elfogadóbakká is egymással szemben. Mindez pedig hatékony munkavégzést eredményez. A konkrét mérés a tréningek alatt lehetséges: tréningeken részt vettek száma vagy a tréningekre fordított idő például.