Kisbenedek Péter

CEO

Allianz Hungária Zrt.

Egyre több olyan trend, folyamat, jövőformáló intézkedés vesz körbe minket, amelyek megismerésére, megértésére nincs elegendő időnk és tudásunk. Ahhoz, hogy a magyar lakosság felelősebb és fenntarthatóbb döntéseket hozzon, hozzá tudunk járulni információátadással és szemléletformálással is. Az Allianz Hungária egy olyan tudásmegosztó, együttgondolkodó és inspiráló platformot hozott létre, amely révén megsokszorozza egyes fenntarthatósági üzenetek, megoldások terjedésé és, ismertségét.

Tudásközpont honlap és Közös jövőnk konferencia

Iparág: Pénzügyi szolgáltatások

Teljesítés éve: 2015

Fenntartható életmód


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A fogyasztók felhatalmazásával a fenntartható termékek és szolgáltatások iránti kereslet növelése a megbízható, elérhető, érthető és felhasználóbarát fogyasztói információk, kommunikáció és szemléletformálás révén

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

Az Allianz Hungária Zrt. a Tudásközpont honlap és a Közös jövőnk Konferencia segítségével hatékonyan tud felkészülni a jövőre és hozzájárul a fogyasztók és döntéshozók szemléletformálásához is. A konferencia platformot teremt a tudásmegosztásra: józanító, inspiráló és gondolatébresztő előadások hallhatóak a jelenről és a jövőről, elsősorban fenntarthatósági kérdéseket feszegetve, megoldásokat keresve és bemutatva. Arra a kérdésre keressük a választ, milyen lehet környezetünk az éghajlatváltozás, foglalkoztatás, biztonságpolitika és technológia szempontjából. Foglalkozunk továbbá társadalmunkat érintő témákkal is: a közösségek, az orvostudomány és a diverzitás megvalósulásának jövőjével. Meggyőződésünk, hogy ezek a platformok szélesítik a fogyasztók látókörét és döntéshozataluk során új szempontokat lesznek képesek integrálni, ezáltal a fenntarthatóbb életmód felé mozdítjuk őket. A tudásmegosztó és együtt gondolkodó platformok biztosításával ráadásul hozzájárulhatunk konkrét üzleti megoldások és társadalmi innovációk születéséhez, terjedéséhez, amelyek a fenntarthatóságot is előmozdítják.

Mi az üzleti kapcsolódás?

A Tudásközpont honlap valamint Social Media felületek és a Közös jövőnk konferencia segítségével az érdeklődők hatékonyan tudnak felkészülni a jövőre, legyen szó a változó világ környezeti kihívásairól, a pénzügyi tudatosság növeléséről, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséről, vagy akár a nyugodtabb időskor elősegítéséről. A fogyasztók könnyebben, gyorsabban és fenntarthatóbban tudnak dönteni jövőjüket illetően a platformokról megszerzett tudás révén.

Eredmények és hatás

A Tudásközpont honlap, a Közös jövőnk konferencia, illetve a Facebook oldal látogatottsága is mutatja a program sikerét. A program emellett lehetőséget teremt a résztvevőknek, előadóknak, kiállítóknak arra, hogy a témáikkal az Allianz kommunikációs csatornáin megjelenjenek, vagyis az Allianz Hungária Zrt. hozzájárul a fenntarthatósági felvetések és megoldások népszerűsítéséhez.