Baja Sándor

ügyvezető igazgató

Randstad Hungary Kft.

Mi a Randstadnál folyamatosan törekszünk arra, hogy rugalmas lehetőségek biztosításával megkönnyítsük a munkavállalóink helyzetét. Azt látjuk, hogy a kollégák nagyon hálásak érte, sokkal elkötelezettebbek. Természetesen ehhez elengedhetetlen a bizalom a felek között, de a munkavállalóink visszajelzése és teljesítménye is abszolút visszaigazolja a rugalmas lehetőségek létjogosultságát.

Rugalmas foglalkoztatási megoldások

Iparág: Üzleti szolgáltatások

Teljesítés éve:

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A hátrányos helyzetűek teljes értékláncra kiterjedő integrált foglalkoztatásának növelése a népességben betöltött arányukat megcélozva, különös tekintettel a fiatalokra és kisebbségekre

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

Bár néhány vállalat már nagy hangsúlyt fektet arra, hogy rugalmas munkalehetőségeket biztosítson dolgozóinak, még mindig kevés az ilyen pozíciók száma a munkaerőpiacon. Azonban, ha valaki hosszú távon szeretne maga mellé megbízható, lojális és elkötelezett kollegákat, érdemes megfontolnia a rugalmas lehetőségeket. Ez különösen fontos az Y és Z generáció, valamint a kisgyermekes anyukák esetében.

A Randstad éppen ezért igyekszik minél több lehetőséget biztosítani a rugalmas munkavégzésre: lehetőség az otthoni munkavégzésre, rugalmas munkaidő, részmunkaidős lehetőségek.

Heti egy vagy két nap home office lehetőséget biztosítunk kollégáink számára. Mivel a rugalmas munkavégzés a bizalomra épül, ezért a home office lehetősége a próbaidő lejártához kötött. Rugalmas munkaidőt is biztosítunk, a törzsidőben kell az irodában tartózkodni, az előtte és utána lévő úgynevezett peremidővel szabadon gazdálkodhat a kolléga. Különösen kisgyermekes anyukák estében nem ritkák a részmunkaidős lehetőségek. Ez jelenthet 4 vagy 6 órás munkaidőt, de egyes projektek esetén arra is volt példa, hogy heti 1 alkalommal járt be a kollégánk.

Mi az üzleti kapcsolódás?

Az olyan vállalatok, amelyek rugalmas lehetőséget biztosítanak munkavállalóik számára, új megközelítést alkalmaznak: a fizikai jelenlét helyett a teljesítményre helyezik a hangsúlyt. A feltételek adottak, hiszen a technológia fejlődésének köszönhetően az alkalmazottak az irodán kívül is maximálisan el tudják látni a feladataikat. A rugalmas lehetőségek ráadásul segítik a munka és magánélet közti egyensúly megőrzését, így pedig a munkavállalók motiváltabbak lesznek és jobban teljesítenek. Hosszú távon így a vállalat is sikeresebben működhet.

Eredmények és hatás

Munkatársaink elkötelezettségében, lojalitásában egyértelműen kimutatható az intézkedések pozitív hatása, mely a cég eredményességére is rendkívül pozitívan hat.