Fasimon Sándor

ügyvezető igazgató

MOL Nyrt.

A fizikai karrierút programnak köszönhetően a karrierlépések évekre előre megtervezhetők, a tudás komplexebbé válása pedig a rugalmas munkaszervezés és rendelkezésre állás javítását szolgálja. Jövőbeli terveink között szerepel a „Petrolkémia Akadémia” létrehozása és központi képzési modulok oktatása, az üzemi betanulási idő lerövidítése.

Posztvizsga rendszer és fizikai karrierút az MPK-ban

Iparág: Energia

Teljesítés éve: 2017

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

Az élethosszig tartó tanulás és a felnőtt képzésben való részvétel ösztönzése, a gyorsan változó környezethez való alkalmazkodás és rugalmasság készségeinek, valamint a vezetői készségek fejlesztése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

Cél a hatékony működés és az üzemi rendelkezésre állás erősítése transzparens, tudás fókuszú, motiváló karrierút biztosításával a fizikai munkakörökben.

Minden üzemben posztvizsga rendszert alakítottak ki, figyelembe véve az üzem komplexitást és a területi sajátosságokat. A belépő munkavállalónak a próbaidőn belül kell letennie az első posztvizsgát, ami az önálló munkavégzés feltétele. Ezt követően tovább fejlesztheti tudását újabb posztvizsgák megszerzésével, egyéni ambíciója és az üzem igényei függvényében. Minden posztvizsga letétele meghatározott mértékű alapbér emeléssel jár az adott munkaköri kategórián belül illetve kategória váltás esetén. A karrierlépések így évekre előre megtervezhetők, a tudás komplexebbé válása pedig a rugalmas munkaszervezés és rendelkezésre állás javítását szolgálja.

Elindító a Mol Petrolkémia Termelés üzemeltetés/HR. Szükséges a betanítók képzése, a tananyag kidolgozása, a béremelés költsége. Előkészítés 2016 H2, működtetés: 2017. 01.01-től folyamatos. Kockázat az erőforrásigény jóváhagyása, ütemezés az erőforrások függvényében.

Mi az üzleti kapcsolódás?

Átlátható motiváló rendszer, nem kell az előrelépéshez pozíció üresedésre várni. Komplex tudással egy fő több posztra is beosztható, így rugalmasabb a munkaszervezés. Biztosítja az utánpótlást, a tervezett tudásátadást.

Eredmények és hatás

Hatás: üzembiztonság erősödik (megfelelő tudás biztosításával); rugalmas munkaszervezés: egy fő több posztra beosztható; motiváció: tervezhető karrierút.

Mérés: posztvizsgára jelentkezők száma/üzem, sikeres posztvizsgák száma (2017 H1: 151 db).

Ösztönzés: transzparens, elérhető karrier utak; posztvizsgánként béremelkedés.