Noszek Péter

ügyvezető igazgató

Nestlé Hungária Kft.

Biztosak szeretnénk lenni abban, hogy a termékeink előállításához felhasznált alapanyagokat felelős forrásból származnak. Ezért fordítunk kiemelt figyelmet az általunk felhasznált alapanyagok fenntartható és felelős megtermelésére.

Nestlé Kakaó Terv

Iparág: Élelmiszer

Teljesítés éve: 2009 óta

Fenntartható életmód


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A fenntartható termékek és szolgáltatások megfelelő választékának biztosítása, ami elérhető és megfizethető a lakosság többsége számára, s ezáltal a fenntartható fogyasztói magatartás elterjedésének ösztönzése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A Nestlé Cocoa Plan kezdeményezés 2009-ben indult, és a kakaótermelők, családjaik és közösségeik fő problémáinak megoldását, enyhítését célozza. Célja, hogy a farmerek nyereségesen gazdálkodjanak, életminőségük javuljon, és gyermekeik oktatásban részesüljenek.

A Kakaóterv Ecuadorban és Elefántcsontparton képzéseket szervez a gazdáknak a termésátlag növelése, a cserjék betegségeinek csökkentése, a környezet védelme és a magasabb árszínvonalú, jobb minőségű termés érdekében.

A termesztőknek jobb körülményeket, valamint olyan technikákat mutatunk be, amellyel produktívabb munkát végezhetnek. A program során együttműködő partnereink az UTZ, Fair Trade, Fair Labour Association, World Cocoa foundation és az International Cocoa Initiative.

 

Fenntartható gazdálkodásból érkező kakaót használunk már a teljes Nesquik termékcsoportban, ezek a termékek a Nestlé Cocoa Plan, valamint az UTZ saját szimbólumával vannak ellátva.

Mi az üzleti kapcsolódás?

A termelői szövetkezetekkel való szoros együttműködéssel és a minőségért magasabb ár fizetésével célunk, hogy csökkentsük a beszállítói lánc összetettségét, növeljük a gazdák jövedelmét és javítsuk a Nestléhez kerülő kakaó minőségét.

Eredmények és hatás

2016-ban 2,16 millió magasabb hozamú kakaó cserjével járultunk hozzá az ültetvények fejlődéséhez és 57 000 gazdát oktattunk. További eredmények a www.nestlecocoaplan.com oldalon.