Flórián László

ügyvezető igazgató

Rossmann Magyarország Kft.

Amikor 2013-ban elköteleződtünk a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása mellett, még nem gondoltuk, hogy bevált gyakorlataink segíthetnek más vállalatok számára is a jó megoldások megtalálásában. Büszkék vagyunk arra, hogy mindössze két év alatt 47 megváltozott munkaképességű munkatárssal sikerült szerződést kötnünk. Fontos, hogy olyan munkát, munkakörülményeket és csapatot biztosítsunk számukra, melyben újra hasznosnak érzik magukat akár több munka nélkül eltöltött év után. A titkunk talán az, hogy mindenki, aki velük foglalkozik, szívügyének tekinti a feladatot.

Megváltozott munkaképességűek alkalmazása

Iparág: Kiskereskedelem

Teljesítés éve: 2013 óta folyamatosan

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A hátrányos helyzetűek teljes értékláncra kiterjedő integrált foglalkoztatásának növelése a népességben betöltött arányukat megcélozva, különös tekintettel a fiatalokra és kisebbségekre

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

Cégünk a megváltozott munkaképességűek alkalmazásával 2013-ban kezdett foglalkozni, amikor is kapcsolatba léptünk a Salva Vita Alapítvánnyal, akik kifejezetten fogyatékos emberek foglalkoztatásával foglalkoznak. Először is megkerestük azt a munkakört, amit a megváltozott munkaképességű kollégák el tudnak látni. Először a logisztikán a saját márkás termékeink címkézését találtuk számukra megfelelő feladatnak.

A jelentkezők kiválasztása nyílt napokon történik, ahol mindkét fél számára biztosítva van a lehető legtöbb információ annak érdekében, hogy szerződéskötés jöhessen létre. Fontos, hogy a felvett munkatársak bérezése nem teljesítmény alapján történik, így mindenki a saját tempója és képességei szerint tud dolgozni. Ezzel együtt figyelünk arra, hogy a munkatársak hozzák azt a teljesítményt, ami minimálisan elvárható

2015-ben elkészült cégünk Esélyegyenlőségi Terve, melyben elköteleződtünk nem csak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatban, hanem más esélyegyenlőségi témákkal is.

A megváltozott munkaképességű dolgozóink beilleszkedésének segítésére 2016-tól érzékenyítő tréningeket szervezünk mindazon kollegáink számára, akik valamilyen kapcsolatba kerülnek munkájuk során a megváltozott munkaképességű munkatársaikkal.

Mi az üzleti kapcsolódás?

Azzal, hogy vállalatunk lépéseket tesz a megváltozott munkaképességűek minél széleskörűbb bevonása érdekében, hozzájárulunk a teljes foglalkoztatottság eléréséhez, ami hosszú távon gazdasági stabilitáshoz vezet. Az etikus működés cégünk számára pedig egy kiindulási pont a fenntarthatóság felé, így hosszú távon üzleti eredményeinkben is tükröződik majd.

Eredmények és hatás

A megváltozott munkaképességű kollégáink száma a program következtében 2013 és 2016 között 1 főről 44 főre nőtt. Emellett törekvéseink eredményeként 2015-ben elnyertük a Fogyatékosság-barát Munkahely díjat, mely a jövőre nézve is felelősség, az általunk elkészített Esélyegyenlőségi Terv megvalósítása kiemelt prioritás számunkra.