Robert Stöllinger

CEO

KPMG Hungária Kft.

Vállalatunk sikerének kulcsát a változásokat értő, azokhoz könnyen alkalmazkodó és innovatív módon fejlődni képes vezetőink jelentik. Ehhez kínál azonnal elérhető, praktikus támogatást a ManageMentor applikáció.

ManageMentor applikáció alkalmazása

Iparág: Üzleti szolgáltatások

Teljesítés éve: 2017

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

Az élethosszig tartó tanulás és a felnőtt képzésben való részvétel ösztönzése, a gyorsan változó környezethez való alkalmazkodás és rugalmasság készségeinek, valamint a vezetői készségek fejlesztése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A ManageMentor programot azzal a céllal indítottuk el 2017. közepén, hogy vezetőink számára, a képzéseken túl fejlődést, támogatást nyújtsunk a jelenlegi, modern technológiák igénybe vételével. A ManageMentor egy olyan applikáció, mely mobil eszközökön is bármikor elérhető, a képzési programokon megszerzett tudás elmélyítését, gyakorlatba ültetését biztosítja.
Az applikáció a leggyakrabban felmerülő vezetői szituációk vagy problémák esetén nyújt azonnali segítséget a vezetők számára, és lehetővé teszi, hogy nyomon követhessék saját fejlődésüket.
Az alkalmazás az erősségalapú vezetéstan filozófiájára építkezve a leggyakrabban előforduló konkrét vezetői kihívásokra, dilemmákra ad praktikus tanácsokat és az új ismeretek elsajátítása mellett a viselkedéstudomány különféle módszereivel a már meglévő tudás gyakorlatban történő kipróbálását segíti, így kiváló kiegészítője a szervezetben zajló vezetőfejlesztő programoknak.
Elsősorban nem új ismereteket tanít, hanem folyamatosan emlékezteti a vezetőt azokra a dolgokra, melyeket sosem szabad elfelejtenie. Külön előnye, hogy „mikrotanulási” lehetőséget biztosít (3-5 perces intervallumok), így a vezetőt nem kell számottevő időre elszakítani a mindennapi feladataitól, nincs kieső munkaidő.

Mi az üzleti kapcsolódás?

A legtöbb vezetőfejlesztő program sikertelensége abból ered, hogy a vezetők megszerzett ismereteket nehezen tudják alkalmazni a mindennapi munkájuk során. A ManageMentor okostelefonon használható alkalmazása éppen ebben nyújt segítséget. Így hatékonyabban fejlődnek a vezetők készségei/kompetenciái, mely a hatékonyság javulásához vezet.

Eredmények és hatás

Elvárt eredményeink között az alábbiak szerepelnek:

  • rövidebb, hatékonyabb döntéshozatali mechanizmus,
  • főnök-beosztott viszony javulása, elmélyülése,
  • vezetői kompetenciák tudatosítása és erősítése,
  • vezetői helyzetek könnyebb felismerése és az eszköztár szélesítése.