Baja Sándor

ügyvezető igazgató

Randstad Hungary Kft.

Vállalati kultúránk a bizalomra és eredményorientáltságra épül, a fizikai jelenlét helyett kollégáink valódi teljesítményét vesszük figyelembe. Hisszük, hogy közösen minden élethelyzetben, különös tekintettel a kismamákra, ki lehet alakítani egy olyan keretrendszert, ami mind a számunkra, mind kollégáink számára tökéletes megoldást eredményez.

Kismamák visszatérésének támogatása

Iparág: Üzleti szolgáltatások

Teljesítés éve:

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A hátrányos helyzetűek teljes értékláncra kiterjedő integrált foglalkoztatásának növelése a népességben betöltött arányukat megcélozva, különös tekintettel a fiatalokra és kisebbségekre

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A Randstad Hungary Kft.-nek nagyon sok női munkatársa van, így kiemelten kell foglalkoznunk a gyermekvállalás előtt álló, illetve a szülési szabadság után visszatérő kolléganőink helyzetével. Ezzel a kérdéssel stratégiai szinten foglalkozunk, a Randstad szervezeti politikájában fektettük le a vonatkozó eljárásrendet.

A várandósság 5. hónapjától lehetőséget biztosítunk arra, hogy a kollégánk napi 6 órában dolgozzon, a 7. hónaptól kezdve pedig napi 4 órában. A gyermek születése után is fokozatosan térhet vissza, a gyermek 3 éves koráig napi 5/6/7 órában dolgozhatnak a kollégáink. Számos esetben olyan belső projektfeladatot tudunk bízni a visszatérő kismamáknak, ami akár heti 1 napos munkaidővel támogatja a visszatérést a munka világába.

Mi az üzleti kapcsolódás?

Azt tapasztaljuk, hogy a visszatérő kismamák a legtöbb esetben nagyon megbízható munkavállalók. Ha érzik, hogy megbecsülik a munkájukat, akkor nagyon lojálisak a munkáltatójukhoz. Emellett sokszor azt látjuk, hogy mivel pontosan meg van szabva, hogy mennyi időt tudnak a munkával tölteni, gyakran többszörös tempót diktálnak. Ezentúl a kisgyermekkel otthon töltött időszak alatt a szervezésben, multi-taskingban is sok olyan készségre tesznek szert, ami a munkaerőpiacon is abszolút kamatoztatható.

Eredmények és hatás

Munkatársaink elkötelezettségében, lojalitásában egyértelműen kimutatható az intézkedések pozitív hatása.