Jost Lammers

CEO

Budapest Airport Zrt.

A munkavállalók nem támaszkodhatnak kizárólag az iskolában megszerzett tudásra. A versenyképesség megőrzéséhez hozzátartozik a szakmai kompetenciák és egyéb készségek állandó fejlesztése, az élethosszig tartó tanulás.

Képzési rendszer fejlesztése

Iparág: Szállítmányozás, logisztika, közlekedés

Teljesítés éve: 2017

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

Az élethosszig tartó tanulás és a felnőtt képzésben való részvétel ösztönzése, a gyorsan változó környezethez való alkalmazkodás és rugalmasság készségeinek, valamint a vezetői készségek fejlesztése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A Budapest Airport 2015-ben szerezte meg az Investors in People akkreditációt, ez az elismerés is bizonyítja, hogy a képzési rendszerünk fejlesztésébe érdemes volt fektetnünk. Vállalati kultúránk része a folyamatos fejlődés támogatása, ezért a HR rendszereinket is úgy építjük tovább, amely ezt a célt segíti.

A gyakorlatban, a menedzsment és az irodai dolgozók körében egyéni fejlesztési tervek készülnek, amelyben felmérjük, hogy a szakmai képzéseken túl milyen készségeket/kompetenciákat szeretnének fejleszteni a kollégáink. A munkavállalói elvárások folyamatosan növekednek a minőségi kompetencia-fejlesztések iránt, amelyek a szakmai és személyes fejlődésüket egyaránt támogatják.

Ennek érdekében összeállítottunk egy olyan képzési portfóliót, mely tartalmazza az eddigi évek során már kipróbált és bevált „soft skill” készségek és kompetenciák elsajátítását nyújtó programokat, megoldásokat. A portfólióból a vezetők könnyen kiválaszthatják a megfelelő képzést, de bármikor fordulhatnak a HR szakembereihez is.

A sikerhez elengedhetetlen a vezetői tudatosság növelése a fejlesztői szemlélet erősítése. Ez a szempont nagy hangsúlyt kap a vezetőfejlesztő programjainkban is.

Mi az üzleti kapcsolódás?

A képzések és fejlesztések nem csak az ismeretek bővítéséhez járulnak hozzá, hanem a kollégáink motiválásához és elköteleződéséhez is. Ezek pedig egyben a Budapest Airport vállalati célkitűzéseit is támogatják, ami a növekedés, minőség és együttműködés.

Eredmények és hatás

Az első képzések elindítása óta folyamatosan nőtt az érdeklődés a program iránt és a visszajelzések alapján újabb és újabb elemekkel bővült a portfólió. Ma már a dolgozók körében presztízs értéke is lett a képzéseken való részvételnek, ami alighanem közvetlenül támogatja egy munkahely megtartó erejét.