Szauer Péter

Vezérigazgató

HVG Kiadó Zrt.

A HVG a BCSDH-val közösen immár hét éve jelenteti meg a HVG Fenntartható Fejlődés Plusz kiadványát, hogy fórumot teremtsen azoknak a hazai és nemzetközi szakembereknek, vállalatoknak, intézményeknek, melyeknek mondandója van tevékenységük környezeti, társadalmi hatásaival kapcsolatban. A hazai médiapiaci szereplőjeként ezzel unikális kiadványokat készítünk évről évre.

HVG Fenntartható Fejlődés Plusz

Iparág: Reklám és média

Teljesítés éve: 2012 óta évente

Fenntartható életmód


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A fogyasztók felhatalmazásával a fenntartható termékek és szolgáltatások iránti kereslet növelése a megbízható, elérhető, érthető és felhasználóbarát fogyasztói információk, kommunikáció és szemléletformálás révén

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

Napjainkban megoldandó és megoldható problémája a fogyasztók megfelelő szintű felhatalmazása, informálása a fenntarthatósági kérdésekről és az arra való biztatás, hogy mindenki tehet a maga hatókörében a fenntartható életmód biztosítása érdekében.

A HVG Kiadó 2012 óta jelenteti meg a HVG Fenntartható Fejlődés Plusz című kiadványát a BCSDH-val együttműködve, mely az olvasók fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretének bővítését tűzte ki céljául.  Emellett szeretnénk rendre fórumot teremteni azon szervezetek és vállalatok számára, akik jó példaként szolgálhatnak mások számára is tevékenységük környezeti, társadalmi hatásaival kapcsolatban.

Mi az üzleti kapcsolódás?

A Fenntartható Fejlődés Plusz egy úttörő kezdeményezés a magyar sajtóban. Releváns, szakmailag megalapozott témái és szerzői, több tízezer üzletember figyelmét irányítják rá a lefedett témák fontosságára és a BCSDH tevékenységére. Jellemzően hat témakört érint a több, mint 100 oldalas kiadvány: globális kihívások, energia, mezőgazdaság,  építészet, közlekedés, és fenntartható társadalom.

Eredmények és hatás

A HVG kiadványai és internetes platformjai több mint másfél millió emberhez juttatnak  el közéleti, gazdasági-politikai híreit és elemzéseit.

Az Ipszos felmérése szerint a HVG a legrelevánsabbnak tartott hetilap az üzleti döntéshozók körében.

A HVG Fenntartató Fejlődés Plusz kiadványunk 2017-ben 10 ezer példányban jelent meg.