Fasimon Sándor

ügyvezető igazgató

MOL Nyrt.

A Growww program a MOL 2007 óta működő frissdiplomás programja, amely a vállalat utánpótlásának kinevelését biztosítja. 13 országban évente több mint 170 álláslehetőséget kínál. A program befejezése után a legtöbb résztvevő itt folytatja karrierjét, 2007 óta 2000 pályakezdő nyert felvételt. Ők a jövő munkatársai, szakértői és vezetői.

Growww program

Iparág: Energia

Teljesítés éve: 2007 óta napjainkig

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A hátrányos helyzetűek teljes értékláncra kiterjedő integrált foglalkoztatásának növelése a népességben betöltött arányukat megcélozva, különös tekintettel a fiatalokra és kisebbségekre

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A Growww program a MOL 2007 óta működő frissdiplomás programja, amely a vállalat utánpótlásának kinevelését biztosítja. A program teljes körű oktatást ad a vállalat működéséről gyárlátogatásokon és felsővezetői prezentációkon keresztül. A program részét képezik kompetenciafejlesztő tréningek, mentori támogatás és projektmunka, amely a vállalati stratégiához kapcsolódóan hoz újító megoldásokat is.

A program fő előnye a MOL Nyrt és lányvállalatai utánpótlásának biztosítása, az új belépő frissdiplomások felgyorsított integrációja és betanulási idejük lerövidítése. Ebben segít a szervezeti egységeken átívelő kapcsolatrendszer, melyet a résztvevők a későbbiekben is tudnak kamatoztatni. Ők a jövő munkatársai, szakértői és vezetői.

A programot az üzleti igény alapján a MOL HR szervezet hozta létre, mely azóta évről évre további fejlesztéseken ment keresztül. Kritikus fontosságú a társterületek hatékony együttműködése (HR, Kommunikáció, üzleti vezetők).

Hossza 1 év, előkészítése 10 hónappal korábban kezdődik (kampány, toborzás, program koncepció).

Kiemelt fókuszt kap a résztvevők 1 év után történő megtartása és a további karrierút biztosítása. A siker és a hosszú távú fenntarthatóság kulcsa a megújulás mellett a munkáltatói márka erősítése és a változó generációs elvárásokhoz való alkalmazkodás (pl. a tanulási folyamat digitalizálásán keresztül).

Mi az üzleti kapcsolódás?

A program változatos; mérnöki, közgazdász, IT, természet- és társadalomtudományi területeken kínál álláslehetőséget. Elemei úgy épülnek fel, hogy segítsék e sokszínű csapat integrációját és megtartását.

Eredmények és hatás

A Growww 13 országban évente több mint 170 álláslehetőséget kínál. A program befejezése után a legtöbb résztvevő itt folytatja karrierjét, 2007 óta 2000 pályakezdő nyert felvételt. Bátorítja a nőket is, hogy az olaj- és gáziparban helyezkedjenek el: tavaly az iparági átlaghoz képest 35%-kal nőtt a női jelentkezők aránya. 2013 óta a résztvevők 76%-a továbbra is a vállalatcsoport munkatársa.