Dr. Thomas Narbeshuber

CEO

BASF SE

Felelős és előremutató üzleti partnerként kívánjuk versenyerőnket és piaci részesedésünket erősíteni. Olyan innovációkra fókuszálunk, amelyek segítik partnereinket napjaink és a jövőbeni környezeti kihívások hatékony és eredményes kezelésében. Erre kiváló példa az EMPRO 4-way katalizátor, amely segít az autóiparnak könnyebben megfelelni a már életben lévő EURO6 szabvány elvárásainak és egyben csökkenti a nagy mobilitásigénnyel bíró gépkocsihasználók ökológiai lábnyomát.

EMPRO 4-way katalizátor

Iparág: Vegyipar

Teljesítés éve: 2013

Klímaváltozás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

Áttérés az alacsony karbon-felhasználású gazdaságra és energiatakarékosság, ipari energia hatékonyság, tiszta, környezetkímélő technológiák és a termékek és szolgáltatások életciklus alapú fejlesztése révén

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A BASF SE 2013-ban vezette be az innovatív FWC 4-way katalizátorát benzines motorok számára. Az egykomponensű FWC technológia képes eltüntetni a szilárd részecskéket, szén-monoxidot, szénhidrogéneket és nitrogén oxidokat a benzinmotorok kipufogócsövéből. Így csökkenti az üvegházhatású és egyéb ártalmas emisszió kibocsátást, segíti az autógyártókat, hogy könnyebben megfeleljenek az új, szigorú kibocsátásszabályozásoknak, mint az Euro 6, és végül megoldást nyújtanak a magas mobilitásigénnyel rendelkező fogyasztók számára, hogy életmódjuknak kisebb környezeti hatása legyen

Mi az üzleti kapcsolódás?

A program egyértelmű üzleti előnye, hogy ezáltal a BASF SE legyen a vezető katalizátorgyártó ezen és további innovációknak köszönhetően, versenyelőnyre tegyen szert, és felelős üzleti partnerként más iparágak fenntarthatósági kihívásaira is megoldást kínáljon. Meggyőződésünk, hogy a klímaváltozás kockázatait csökkentő, környezettudatos termékeink és megoldásaink erősítik piaci helyzetünket és társadalmi elfogadottságunkat.

Eredmények és hatás

Az elmúlt hat évben a BASF SE kétszer annyi kibocsátási katalizátorra vonatkozó szabadalmazott engedélyt kapott, mint a hozzá legközelebb álló versenytársa, ami bizonyítja innovativitásunkat és azt, hogy a szigorodó környezetvédelmi elvárásokkal, kihívásokkal lépést tudunk tartani. A termékeink csökkentik a szén-monoxid, szénhidrogének és nitrogén-oxidok kibocsátását, mert különösen fontos számukra, hogy megfeleljenek a legszigorúbb feltételeknek. Mindezek mellett az üveghatású gázkibocsátást is hatékonyan csökkentik. Kevesebb vizet használnak a gyártáshoz, és az energiahatékonyságot is javítják a termelési folyamatokban. A fokozott biztonság is lényeges faktor. Mindezt holisztikus életciklus gondolkodással valósítjuk meg, s haladnuk a hulladéklerakó-mentes működés felé is ezen programok segítségével is.