Chikán Attila

CEO

ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.

Mint felelős vállalat kötelességünknek tartjuk a legfontosabb erőforrásunkba, a munkatársainkba történő befektetést. Folyamatos fejlődésük nem csak az ő versenyképességüket növeli, de meggyőződésem, hogy elemi érdeke a vállalatnak is. A naprakész és széleskörű tudás révén ráadásul az egyes területek és munkatársak közötti együttműködés is javul, ami egyértelmű hatékonyságnövekedéshez vezethet majd.

ALTEO Akadémia és Belső Képzési Nap

Iparág: Energia

Teljesítés éve: folyamatban

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

Az élethosszig tartó tanulás és a felnőtt képzésben való részvétel ösztönzése, a gyorsan változó környezethez való alkalmazkodás és rugalmasság készségeinek, valamint a vezetői készségek fejlesztése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

Az ALTEO Akadémia egy folyamatos programsorozat, melyben az egyes szakmai területek mutatják be a munkájukat rövid prezentáció, interaktív előadások keretében. A Belső Képzési Nap még kidolgozás alatt áll, célja, hogy egy kijelölt munkanap csak a szakmai előadásokról és a fejlesztésről szóljon; míg az ALTEO Akadémia programjában két-három havonta, egy-egy előadás szerepel. A Belső Képzési Nap az ALTEO Akadémia jövőjét jelenti, annak egy továbbfejlesztett lépése, melyet 2016-ban tervezünk először megtartani.

Mi az üzleti kapcsolódás?

A képzés által „kieső” munkanapra nem költségként, hanem befektetésként tekintünk. Ösztönözzük munkatársaink tanulását, mely által vállalatunk is versenyképesebbé válik. A programokon keresztül ugyanakkor nemcsak maguk a kollégák fejlődnek, de a közös együttműködés, kooperáció is egyre erősebb, ezáltal a közös munka is hatékonyabban és gördülékenyebben folyik a cégen belül. Ez a hatékony együttműködés pedig komoly üzleti előnyökkel jár.

Eredmények és hatás

A programmal a dolgozók tudása, látásmódja szélesedik és saját szakmájukon, napi feladataikon kívül is újabb ismereteket szereznek a cég működéséről. Fejlődnek maguk a kollégák is, és egyúttal az egyes területek közötti kooperáció is erősödik. A hatékony működést, illetve a tágabb szemlélet gazdasági, üzleti hatását számszerűleg nehéz mérni, erre inkább kvalitatív módszerekkel tudunk majd ránézni. A munkatársak által jelzett érdeklődés és részvétel mutatja leginkább a program sikerét eddig.