José Matthijjse

CEO

HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt.

A fenntartható fejlődés növekedésünk alapja, melynek megvalósításában munkatársainknak kiemelkedő szerepe van. Aki elégedett, jól érzi magát a munkahelyén, az nyitottabb a fejlődésre, megújulásra, ráadásul könnyebben és hatékonyabban is dolgozik. Miközben az egymás megbecsülésére épülő, barátságos munkahelyi légkört önértéknek tekintjük, nyilvánvaló, hogy ebből versenyelőnyünk is származik. Ezért is fordítunk kiemelt figyelmet képzési rendszerünk fejlesztésére.

A képzési rendszer fejlesztése a Csapoljunk jobb világot fenntarthatósági program keretében

Iparág: FMCG

Teljesítés éve: 2016

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

Az élethosszig tartó tanulás és a felnőtt képzésben való részvétel ösztönzése, a gyorsan változó környezethez való alkalmazkodás és rugalmasság készségeinek, valamint a vezetői készségek fejlesztése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A Csapoljunk jobb világot fenntarthatósági program keretében célunk egy világszínvonalon működő sörgyári szervezet kialakítása. Ennek egyik fókuszterülete a munkavállalóinkhoz kapcsolódik.

A fenntartható működés alapfeltétele egy szakképzett, multitasking szervezet, minél alacsonyabb előállítási költségekkel és környezeti terheléssel. Ehhez ki kell alakítani az ideális szervezeti struktúrát és stabil szervezetet, melyben egyéni szinten rendelkezésre állnak a bővülő munkakörökhöz szükséges kompetenciák és képességek. Ez gépkezelő szinten annyit jelent, hogy a gépek működtetésén túl képesek lesznek hibákat felismerni és elhárítani, fejlesztő projektekben részt venni vagy vezetni azokat.

Mindezt kompetenciaprofilok kialakításával, értékelés alapján kialakított egyéni fejlesztési tervekkel és célzott kompetencia fejlesztéssel érjük el.

Nagy kihívás, hogy folyamatos leterheltség mellett kell időt biztosítani a fejlesztésekre. Éppen ezért vezettünk be az ún. Tréning napokat, amikor a termelés áll, a kollégák pedig szakmai és készségfejlesztő tréningeken, oktatásokon vesznek részt. Emellett elengedhetetlen a munka közbeni tanulás tapasztaltabb kollégáktól. Ezen szenior kollégáink prezentációs és tréneri készségeiket egy általunk kialakított Tréner Akadémián fejlesztjük, hogy még hatékonyabbá tegyük a fejlesztési folyamatot.

Mi az üzleti kapcsolódás?

Ez egy hosszabb távú fejlesztési projekt, melynek kulcsa, hogy az egyes elemeit (kollégák fejlesztése, elkötelezettség növelése, üzemi berendezések fejlesztése) beépítjük a mindennapi működésünkbe. Rendszeresen áttekintjük a hosszú távú terveket és alakítjuk az egyes lépéseket a jelenlegi körülmények figyelembevételével. A projekt lépésről lépésre halad a szervezet érettségi szintjének figyelembevételével.

Eredmények és hatás

A szervezeti célokhoz évekre és hónapokra lebontott tervet állítunk fel, melyet kommunikálunk kollégáink felé. Ezáltal mindenki tisztán látja az elvárásokat, a fejlesztési célt és, hogy hol tart ebben a fejlődési folyamatban. A pozitív hozzáállást, extra erőfeszítéseket és a fejlődést elismerjük, így növekszik dolgozóink elkötelezettsége és a vállalati elkötelezettségi index. Vállalati szinten mindez azt eredményezi, hogy hatékonyabbak vagyunk: csökken a készlethiány szintje, nő az eladott volumen, javul az értékesítési teljesítmény és a vevői együttműködés.