Bercsi Gábor

CEO

Cothec Energetikai Üzemeltető Kft.

A felnövekvő nemzedék szemléletének aktív alakításával hozzáadott értéket teremtünk az energiatudatosság szemléletének magyarországi meghonosításában. Szerepet vállalunk a tudásmegosztásban is, vagyis mindazon tudás, tapasztalat és jó gyakorlat feltárásában és továbbadásában, amely segíthet más vállalatoknak is a fejlődésben.

A fiatalok energetikai témájú képzésének támogatása

Iparág: Energia

Teljesítés éve: 2017

Foglalkoztatás


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A megfelelő szakmák, végzettségek és készségek elsajátításának támogatása annak érdekében, hogy hatékony legyen az oktatásból a foglalkoztatásba való átmenet

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A Cothec Kft. különös figyelmet szentel az ifjú generációk energiatudatosságra nevelésére. Ennek érdekébenévről évre a legtöbb olyan rendezvényen részt veszünk, ahol a fiatalok energetikai témákban mérik össze tudásukat, illetve előadásokkal támogatjuk szakmai fórumaikat. A győri középiskolások részére és a BME Energetikai Szakkollégiuma által kiírt energetikai versenyeken cégünk szakemberei immár több éve zsűritagként és szponzorként vesznek részt, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos szakelőadásokkal, a környezettudatos energetikai megoldásokra hívjuk fel a fiatalok figyelmét.

 

Mi az üzleti kapcsolódás?

A versenyeken való részvétel mellett gyakornoki munkalehetőséget is biztosítunk diákok számára, és felajánljuk a diplomamunka vállalatunknál történő elkészítését is. Ezzel ösztönözzük őket a lediplomázás utáni maradásra, ami biztosítja számunkra a friss és innovatív munkaerő utánpótlását.

Eredmények és hatás

A fiatalok energiatudatosságra történő képzése nagyon fontos vállalatunk számára, hiszen a szemléletformálás következtében hozzájárulhatunk a fenntartható fejlődés megvalósításához. A törekvéseinket 2015-ben Üzleti Etikai Díjjal is jutalmazták. A kitüntetést minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy vállalati ügyfelei körében elterjedjen és erősödjön a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás.