Szabó Attila

ügyvezető igazgató

Folprint Zöldnyomda Kft.

Célunk, hogy a termékeink megfeleljenek a körforgásos gazdaság elvárásainak.

Körforgásos termékek gyártása és visszagyűjtése

Iparág: Gyártás

Teljesítés éve: 2016-tól folyamatosan

Fenntartható életmód


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A körforgásos gazdaság elveinek alapján a fogyasztás lábnyomának csökkentése a környezeti hatások mérése és csökkentése révén

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

Nyomdatermékeket és bélyegzőket készítünk a partnereink számára.

Plusz szolgáltatásként felajánljuk, hogy a fel nem használt termékeket díjmentesen visszagyűjtjük és biztosítjuk a megfelelő újrafelhasználási/recycling folyamatokat.

Ezzel a szolgáltatással a körforgásos gazdaság irányába tettünk lépéseket, azáltal, hogy kontrollálni tudjuk egyes termékeink életútját.

Emellett ügyfeleink is örülnek a hozzáadott értéknek szívesen választanak minket, mint beszállítót.

Az ötlet kereskedelmi oldalról érkezett, kellett valami megkülönböztetés, amivel plusz értéket tudunk nyújtani az alapszolgáltatáson túl.

Az erőforrások rendelkezésre álltak. A bevezetés folyamatosan történt, történik az erre nyitott partnereknél. Kockázatot egyes nagyvállalati beszerzési rendszer jelent, ahol csak az ár számít a kiértékeléskor és nem veszik figyelembe hozzáadott szolgáltatásokat. /lsd. online negatív árlejtés/

Mi az üzleti kapcsolódás?

A megoldásunk versenyelőnyt jelent a környezet tudatos partnereinknél.

Szívesebben választanak minket, hiszen nem növeljük a karbon lábnyomukat a termékeinkkel és biztosítjuk a fel nem használt termékek újrahasznosítását. /A nyomdatermékek és a bélyegző is auditáltan karbon semlegesen készülnek. A papírokat és a bélyegzőket 100%-ban újrahasznosításra küldjük/.

A jövőben tervezzük, hogy ezt a megoldásunkat a partnereink nagy része is választani tudja. Ehhez több és jobb kommunikációra van szükség.

A szokásos üzletmenetben a gyártók nem foglalkoznak a termék eladás utáni életciklusaival, kivétel, ha a törvény kötelezi őket rá. Pl. elem gyártók. Mi a megoldásunkat önként választottuk.

Eredmények és hatás

Az eredményeket partnereink elégedettségével mérjük. Akiknél ezt a szolgáltatást elindítottuk, azok éveken át megmaradnak ügyfelünknek.

A bélyegzőknél éves darabszámokban mérjük a visszagyűjtött mennyiséget. A további fejlődéshez a szolgáltatásunk és a körforgásos gazdasági modell szélesebb körben történő megismertetése szükséges.