Alberto Di-Leo

ügyvezető igazgató

Unilever Magyarország Kft.

A Unilever Food Solution programjával a táplálkozáshoz szükséges termékek és erőforrások teljes életciklusának folyamatát igyekszünk fenntartható, egészséges, élvezetes és mindenki számára elérhető módon megvalósítani. Célunk ötleteket adni, képzéseket biztosítani, és a lehető legjobb termékekkel kiszolgálni az érintetteket.

Food Solution program

Iparág: FMGC

Teljesítés éve: 2013 óta folyamatos

Élelmezés és természet


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A fenntartható gazdálkodásból származó alapanyagok arányának növelése; a helyi beszállítók, az élelmiszer-előállítók és kereskedelmi láncok együttműködésének erősítése, értékteremtő és helyi erőforrásokra építő regionális élelmiszerrendszerek fejlesztése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

Az Unilever Food Solutions egy séfek által felépített vállalkozás, így pontosan tudják, mi mindennel kell szembenézni a mindennapos konyhai munka során. A professzionális élelmiszeripari szolgáltatások terén szerzett átfogó tapasztalatból merítő, több mint 300 séfet számláló csapatuk olyan megoldásokkal szolgál, amelyek a nagyszerű ízeket, a kényelmet és a tápértéket következetesen magas színvonalon ötvözik.

Élelmiszeripari szakértőik globális hálózata nagy segítségükre van a legjobb minőségű, fenntartható alapanyagok beszerzésében, a minőségi termékek kifejlesztésében, az inspiráló, ínycsiklandó receptek megalkotásában, valamint a séfeknek szánt képzések és támogatás biztosításában. Vezető élelmiszeripari márkáik kompromisszumok nélkül hoznak minőségi alapanyagokat a konyhapultra.

Termékeik minden igényt kielégítenek, hiszen a csomómentes szószoktól kezdve a vegán termékeken át egészen a színezék- és tartósítószer-mentes fűszerkészítményekig mind megtalálhatóak.

Mi az üzleti kapcsolódás?

A programmal támogatják a vállalat által képviselt fenntarthatósági értékeket. Minőségi alapanyagok, és a szakértelmükkel saját termékeiken keresztül formálnak a szemléletmódot, ezzel vállalati hitelességük, és reputációjuk értéke is növekszik. Ha műanyag-felhasználásról van szó, az Unilever Food Solutionsnél úgy gondolják, hogy a kevesebb több. Az Unilever Fenntarthatósági Terve (USLP) továbbra is mutatja számukra az utat az általuk kitűzött nagy célhoz, hogy csökkentsék a műanyag mennyiségét.

Eredmények és hatás

Minden Unilever Food Solutions terméken megtalálható a „please recycle” logó, amellyel ügyfeleiket és fogyasztóikat ösztönzik arra, hogy tartsanak velük ezen az úton. Emellett a továbbiakban is szorosan együttműködnek forgalmazóikkal és partnereikkel annak érdekében, hogy olyan területeken is újrahasznosítási megoldásokat dolgozhassanak ki, ahol még nincs ilyen.