Ifj. Chikán Attila

vezérigazgató

ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.

Amikor vállalati fenntarthatóságról beszélünk, fontos, hogy annak mindhárom pilléréről, a környezetről, a társadalomról és a gazdaságról is egyaránt gondolkodjunk. Az ALTEO ennek szellemében alakította ki komplex CSR programját, melyben a munkavállalók bevonása és elkötelezése kiemeltjelentősségű.

CSR programok

Iparág: Energia

Teljesítés éve: 2018 óta folyamatban

Fenntartható életmód


Milyen makroszintű fenntarthatósági kihívás megoldáshoz járul hozzá?

A megelőző szemlélet népszerűsítésével és az egészséges életmódot támogató megoldásokkal a kiegyensúlyozott életmód és jóllét ösztönzése

További célok amihez hozzájárul:

Mi a megoldás?

A fenntarthatóság kérdése egyre inkább teret nyer a köztudatban. Fontos, hogy az egyensúly megtartása érdekében mindhárom fenntarthatósági alappillérrel (társadalmi, környezeti, gazdasági) foglalkozzunk. Ennek kapcsán egy átfogó CSR programot kívánunk elindítani 2019-ben, melynek része a munkavállalóink edukálásán túl az aktív közreműködésük motiválása is.

A közös jóért való cselekvés többféle lehetőséget rejt magában, melyből többet is szeretnénk bevezetni. Az első néhány lépést már 2018-ban megtettük, pl.: Egészségmegőrzés témájú Családi Napot, Karbonsemleges Karácsonyi Vacsorát tartottunk, valamint részt vettünk az IndaHouse ruha- és fejlesztő játék gyűjtésében, és erőműlátogatásokat szerveztünk iskoláskorú gyermekek számára több régióban is. Ezt kívánjuk kiegészíteni olyan karitatív tevékenységekkel, és munkavállalóink elégedettségét szolgáló megoldásokkal, amik hozzájárulnak a társadalmi felelősségvállaláshoz és a ‘work-life-balance’ hosszútávú megvalósulásához is.

Mi az üzleti kapcsolódás?

Azt tapasztaljuk, hogy a fiatal munkavállalók egyre inkább tudatos életmódot folytatnak, és olyan cégnél dolgoznak szívesen, ahol tudnak azonosulni a szervezet törekvéseivel, és mindezek gyakorlására lehetőségük is nyílik. Ehhez igyekszik az ALTEO megfelelő platformot biztosítani. A munkavállalók ösztönzése és a fiatal nemzedékek edukációja hosszú és rövidtávon egyaránt a társadalom hasznát szolgálja.

Eredmények és hatás

A társadalmi felelősségvállalás eredménye a programban résztvevő munkavállalóink elégedettségében és az általu(n)k támogatott szervezeteknél tapasztalható eredményekben mérhető. Ilyen mutatók lehetnek például a különböző edukációkon részvevők száma, a pénzbeli támogatások mértéke és a programokban résztvevő munkavállalók száma is.