Szakértő

Megyeri Mirtill

foglalkoztatás - és oktatás politikai szakértő
Független szakértő

Az Egyesült Királyságban szerezte szociológus-politológus kettős diplomáját, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen nemzetközi kapcsolatok szakértőként végzett.
Az elmúlt években számos, a magyar fiatalok foglalkoztatási és munkaerő piaci lehetőségeit támogató projektet valósított meg. Projektjei során elsődleges szempontnak tartotta a piaci szereplők és foglalkoztatottak igényinek, elvárásainak összehangolását az üzleti fenntarthatóság és fenntartható fejlődés elveit figyelembe véve.
2010 óta az Antall József Tudásközpont munkatársa volt, ahol többek között a SUSCO Budapest nemzetközi fenntartható fejlődés konferencia egyik szervezőjeként dolgozott. Dolgozott továbbá az ENSZ New York-i székházában Magyarország Állandó ENSZ Képviseletében, ahol a Post-2015 Agenda kidolgozásáért felelős Nyitott Munkacsoport munkáját támogatta.
Brüsszelben az Antall József Tudásközpont Brüsszeli Irodája felsőoktatás ügyi profiljának létrehozásáért felelt, amely munkafolyamat során valamennyi meghatározó uniós irányelvet és szakpolitikát megismert, az illetékes uniós és hazai szervezettekkel kapcsolatba lépett. Az elmúlt öt évben számos hazai és nemzetközi képzésen, tréningen vett részt, illetve több konzultációs fórumon szólalt fel a fenntartható foglalkoztatás megteremtése érdekében (többek között a Nestlé Magyarország által elindított Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért kezdeményezésben.)
Fiatal szemlélete, nemzetközi tapasztalatai és szakmai ismeretei segítik szakértői munkáját.