Szakértő

Kriza Máté

kuratóriumi elnök
Körforgásos Gazdaságért Alapítvány

Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Budapesti Corvinus Egyetem) szerezte 1992-ben, majd ezt követően elvégezte a belgiumi College of Europe európai tanulmányok posztgraduális képzést is.

Szakmai pályafutását az Innofinance Banknál kezdte vállalatfinanszírozási területen, majd rövid ideig dolgozott könyvvizsgálóként a Moores Rowland cég brightoni irodájában. Budapestre visszatérve a Nomura Befektetési Bank vállalatfinanszírozási csapatához csatlakozott, ahol elsősorban a telekom cégek privatizációja volt a fő területe.

1996-tól Brüsszelben és Budapesten dolgozott lobbistaként az EPPA nemzetközi tanácsadó cégnél, majd megalakította saját tanácsadó cégét 1999-ben, melynek 2010-ig volt az ügyvezetője. 2005-ben a kezdeményezésére alakult meg a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (mely 2007-ben alakult egyesületté) és 2011-ig volt a szervezet ügyvezető igazgatója. 2013-ban lett az akkor létrejövő Körforgásos Gazdaságért Alapítvány kuratóriumi elnöke, és emellett az EPEA Switzerland GmbH tanúsító cég magyarországi képviselője is. Tagja a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Szakmai Egyeztető Munkabizottságának. Angolul, franciául és németül beszél.